Chroomsupplementen nemen met andere medicijnen

In tegenstelling tot de afgelopen jaren hebben we het geluk dat we in de moderne wereld van vandaag vitamines en voedingssupplementen in winkels en online kunnen kopen om ons te helpen onze gezondheid te verbeteren en te behouden.

Omdat onze snelle wereld van het afhalen van snacks en hamburgers ons niet altijd in staat stelt om de benodigde hoeveelheid voedingsstoffen binnen te krijgen die we nodig hebben, worden de juiste soorten vitamines en supplementen steeds belangrijker voor ons lichaam.

Dezelfde positieve resultaten kunnen worden gezegd van de vooruitgang op het gebied van receptplichtige en vrij verkrijgbare medicijnen die niet alleen onze gezondheid behouden, maar vaak ook ons leven verlengen. Voorzichtigheid is echter altijd geboden bij het combineren van elk type voedingssupplement of kruidenpreparaat met medicijnen.

Chroomsupplementen zijn geen uitzondering; hoewel chroom relatief onbeduidende nadelige bijwerkingen heeft veroorzaakt in combinatie met de medicijnen van de meeste mensen, Diazepam kopen is het van essentieel belang dat u een arts raadpleegt voordat u een chroomsupplement inneemt.

Voor extra veiligheid kan uw apotheker u informeren over alle medicijnen die een probleem vormen in combinatie met een chroomsupplement.

Dit is in het kort het probleem: alles wat we in ons lichaam opnemen, zelfs voedsel, staat in wisselwerking met andere dingen die we consumeren. In medische termen wordt dit een synergetisch effect genoemd, wat betekent dat wanneer je stof A combineert met stof B, er soms een heel andere stof C ontstaat die zeer schadelijk of zelfs dodelijk kan zijn.

Ook kan het combineren van stof A met stof B de effectiviteit van een van de stoffen verminderen of de werking ervan in uw lichaam verhogen tot een gevaarlijk hoog niveau.

Om u te helpen dit probleem beter te begrijpen, zijn hier enkele medicijnen die een effect kunnen hebben op de delicate zuurbalans in uw maag en die kunnen leiden tot het verlies van essentieel chroom in uw lichaam: corticosteroïden, maagzuurremmers (voorgeschreven of vrij verkrijgbare ), H2-blokkers zoals famotidine, cimetidine en nizatidine, protonpompremmers zoals omeprazol, pantoprazol en lansoprazol.

Integendeel, er zijn medicijnen zoals niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAID’s) zoals aspirine, naproxen, ibuprofen en indomethacine, plus nicotinezuur, insuline, prostaglandineremmers en bètablokkers die de opname van chroom in uw lichaam verbeteren.

Merk op dat dit generieke namen zijn, geen merknamen; vraag uw arts of apotheker om u te helpen onderscheid te maken tussen de twee namen, zodat u precies weet welke medicatie u gebruikt en de effecten ervan op het gebruik van chroomsupplementen.

Chroomsupplementen worden steeds populairder en maken tegenwoordig ongeveer 5,65% uit van alle mineraalsupplementen die in winkels en online worden verkocht. Op advies van uw arts kunt u veilig chroom innemen in zijn vele chemische vormen, zoals chroompicolinaat, chroomrijke gist, chroomchloride en chroomcitraat.

Naast het nemen van supplementen van goede kwaliteit, moet u voedsel eten dat essentieel chroom bevat, zoals vlees, gevogelte, zuivelproducten, zeevruchten, graan, fruit en groenten.

Wanneer u een chroomsupplement neemt om uw voedselinname te ondersteunen, moet het supplement tussen de 50 en 200 microgram chroom bevatten. Sommige veiligheidskwesties bij het gebruik van chroom voor het beheersen van diabetes type 2, het verhogen van de energie, het behouden van een gezond gewicht en het verminderen van stress zijn nog niet vastgesteld door middel van medisch onderzoek, dus vergeet niet uw arts te raadplegen voordat u een chroomsupplement inneemt.

Omdat chroomsupplementen zo populair zijn, moet u ervoor zorgen dat u koopt bij een gerenommeerde lokale of online handelaar. Neem even de tijd om vragen te stellen aan lokale verkopers en lees aandachtig het gedeelte over chroom of iets dergelijks op een online site.

Misschien vindt u een product van hoge kwaliteit van een online verkoper dat goedkoper is dan een lokale winkel; zodra uw creditcardaankoop is voltooid, worden uw chroomsupplementen naar uw deur gebracht.

Related posts

Leave a Comment