Cupping – Vuurcupping: genezing van lichaam en geest

Cupping of fire cupping is een uitstekend therapeutisch hulpmiddel dat zeer effectief is bij het verlichten van pijn. Het plaatsen van een kopje op het geblesseerde gebied kan de bloedcirculatie stimuleren, het lichaam ontgiften en myofasciale verlichting creëren. Als u lijdt aan chronische rugpijn, fibromyalgie of gewoon uw bloedsomloop wilt verbeteren, is dit misschien de manier voor u. Veel voorkomende aandoeningen waarvoor Hijama Amsterdam wordt gebruikt zijn rugpijn, myofasciale relaxatie, fibromyalgie, hoge bloeddruk, angst, chronische hoofdpijn, neuralgie en vermoeidheid.

De geschiedenis van cupping gaat meer dan 3000 jaar terug in landen. Oorspronkelijk werden holle dierenhoorns gebruikt in plaats van bekers. Later werden bamboe en aardewerk gebruikt. Moderne beoefenaars van vuurcupping gebruiken nu glas met afgeronde randen en gladde randen (om de huid van de patiënt niet te snijden). Er moet een vacuüm in de beker worden gecreëerd om effectief te zijn. De beoefenaar neemt een wattenstaafje (vastgehouden met een hemostaat) en doopt het wattenstaafje in 70% ontsmettingsalcohol. Een in alcohol gedrenkt wattenbolletje wordt in brand gestoken en 1 seconde in een glazen beker gehouden. Het vuur verbrandt de zuurstof in de beker en de behandelaar plaatst de beker snel op de rug van de patiënt. Dit proces wordt herhaald met zoveel kopjes als nodig is. Hoe langer het vuur in de beker zit, hoe meer zuurstof wordt verbrand en hoe strakker het vacuüm.

Er zijn verschillende manieren om cupping uit te voeren, waaronder stationair, glijdend en nat cuppen. Bij vaste cupping wordt een cup op de patiënt geplaatst en op zijn plaats gehouden. Het wordt voornamelijk gebruikt voor spierpijn, chronische hoofdpijn en ontgifting. Vaste cupping laat een cirkelvormige markering achter waar de cup wordt geplaatst. Benadrukt moet worden dat dit geen blauwe plek is en ook niet aanvoelt als een blauwe plek. Bij sliding cupping wordt massageolie op de patiënt aangebracht en worden er twee branders op de rug van de patiënt geplaatst. De cup glijdt dan over uw rug en concentreert zich op pijn- en benauwde gebieden. Hoofdzakelijk gebruikt voor rugpijn en myofasciale ontspanning, laat de glijdende cupping-therapie de rug enigszins rood achter met een paar felrode markeringen waar de cups oorspronkelijk waren. Glijdende cupping is ook effectief bij de behandeling van verkoudheid en kan gemakkelijk worden gecombineerd met acupunctuurbehandelingen. Natte cupping of bloedcupping komt niet zo vaak voor als andere vormen en omvat het maken van kleine incisies in de huid met een lancet. De cup wordt vervolgens over de incisie geplaatst en er wordt bloed afgenomen. Dit is eigenlijk een vorm van bloedvergieten. Cupping-markeringen kunnen overal van 3 dagen tot 2 weken zichtbaar zijn, afhankelijk van het uitgevoerde type, de gebruikte hoeveelheid zuigkracht en hoe lang het op de rug is.

Zoals eerder vermeld, zijn cupping-markeringen geen blauwe plekken. Aangezien de vlek echter op de huid op de plaats van behandeling is ontstaan, is het belangrijk om het gebied bedekt te houden totdat de vlek verdwenen is. Het is ook belangrijk om het te behandelen gebied niet bloot te stellen aan extremen. Vermijd bijvoorbeeld zwemmen in koud water of blootstellen van uw rug aan de wind. Het wordt aanbevolen om na het cuppen gefrituurd, vettig voedsel en zuivelproducten te vermijden. Alle cupping heeft een ontgiftende werking, dus haal het meeste uit je cupping-behandeling en voed jezelf daarna met wat gezond voedsel. Heldere bouillonsoepen en gestoomde groenten zijn geweldige voedselkeuzes. Geef je lichaam zoveel mogelijk voedzaam voedsel zonder te veel te eten.

Als je fire cupping gaat proberen, zorg er dan voor dat de kliniek die je bezoekt een goede reputatie heeft en schoon is. Alle kopjes moeten na elk gebruik grondig worden gewassen. Bezoek onze website voor meer informatie over cupping, acupunctuur en traditionele geneeskunde.

Related posts

Leave a Comment