Exclusief: VAE officieel betrokken bij Qatargate, betaald voor Antonio Panzeri via Emirates Red Crescent

De Antonio Panzeri Saga schudt nog steeds het EU-parlement waar meer bewijs naar voren komt van zijn banden met veel landen. Nieuwe afbeeldingen vrijgegeven door de Belgische federale politie van de inval in december 2022 tonen geld verpakt in rode halve maan-enveloppen van de Emiraten. Bronnen dicht bij Panzeri onthulden dat hij tussen 2016 en 2019 diensten voor hen verleende, waaronder het houden van een mega-expo-evenement in Brussel gedurende 3 dagen. Het evenement was bedoeld om de VAE eruit te laten zien als een strategische partner voor Europa in de strijd tegen illegale migranten uit Syrië en het Midden-Oosten.


Het geldspoor van de VAE naar Panzeri is afkomstig uit twee bronnen. De Rode Halve Maan van de Emiraten in coördinatie en de Federale Nationale Raad (FNC). Andere EP-leden waren ook betrokken bij het organiseren van het evenement, zoals Antonio López-Istúriz White.

De voormalige Italiaanse Europarlementariër wordt door de Belgische politie en justitie beschouwd als het brein achter een vermeend corruptieschandaal. Hij heeft tijdens zijn ambtsperiode de groef van de parlementaire diplomatie gegraven. Als netwerker richtte hij de ngo Fight Impunity op, die als scherm had kunnen dienen voor andere activiteiten dan het doel ervan. Niet alleen dit, bewijs gepubliceerd door Le Soir toont duidelijk geld in de VAE Emiraten Rode Halve Maan in het Arabisch, samen met hun logo. De afbeelding suggereert duidelijk dat de VAE Panzeri heeft betaald en gelobbyd.

Emirates Red Crescent in Brussels Bubble voor 3 dagen – Met dank aan Panzeri

Panzeri heeft de Rode Halve Maan van de Emiraten geholpen om toegang te krijgen tot enkele EP-leden in Brussel om te lobbyen voor hun regering onder het mom van mensenrechten. De betaling die Panzeri in 2019 van Red Crescent ontving, was bedoeld om een expo te houden namens de Emirates Red Crescent in Brussel.

Mega-evenement voor Emirates Red Crescent in Brussel

Vriend van Panzeri, Antonio Tajani, voormalig voorzitter van het Europees Parlement en huidige Italiaanse FM, heeft het evenement bijgewoond en zijn diepe waardering uitgesproken voor de wereldwijde humanitaire en hulpinspanningen van de VAE, die tot uiting komen door het werk van de Rode Halve Maan van de Emiraten en beschreef ze als “erg indrukwekkend”.

Zijn verklaring kwam tijdens een korte toespraak op dinsdag 8 januari 2019, tijdens de opening van de driedaagse tentoonstelling ‘Humanitarian Aid for Stability’ in het Europees Parlement in Brussel, België. Het evenement werd georganiseerd door de Rode Halve Maan van de Emiraten in samenwerking met de Federal National Council (FNC), het parlementaire orgaan van de VAE.

De opening van de tentoonstelling trok de deelname van Hare Excellentie Dr. Amal Al Qubaisi, voorzitter van FNC, Zijne Excellentie Fahad Abdelrahman Bin Sultan, plaatsvervangend secretaris-generaal voor internationale hulp bij de Rode Halve Maan van de Emiraten, leden van het Europees Parlement en verschillende ambassadeurs.

Tajani riep op tot gezamenlijke actie tussen de VAE en Europa om illegale immigratie aan te pakken, de samenwerking op dit gebied uit te breiden naar het Midden-Oosten en Afrika, en de gezamenlijke inspanningen om terrorisme te bestrijden en de veiligheid te vergroten, te versterken. Hij voegde eraan toe dat het waarborgen van stabiliteit en het bevorderen van ontwikkelingsinspanningen in de wereld gemeenschappelijke doelen zijn voor de VAE en de EU.

Antonio Tajani benadrukte dat de vluchtelingencrisis een wereldwijde uitdaging is en dat humanitaire hulp daarom een collectieve taak moet zijn waarbij naties en volkeren betrokken zijn.

De MEP-lobbyist van de VAE Antonio López-Istúriz White, destijds secretaris-generaal van de Europese Volkspartij en lid van het Europees Parlement, voor zijn initiatief om de tentoonstelling te houden die een nieuwe kans bood om de inspanningen van gewaardeerde partners van de EU onder de aandacht te brengen om de verwoestende gevolgen van oorlog te helpen verlichten. Hij zal zeggen wat de VAE gelukkig maakt, aangezien hij op hun loonlijst staat.

 

Marokkopoort

Hoe je het ook wendt of keert, alle draden van de vermeende corruptieaffaire binnen het Europees Parlement waarbij Qatar en Marokko betrokken zijn, die de Belgische politie en justitie onderzoeken, leiden naar Pier Antonio (bekend als Antonio) Panzeri. Volgens de informatie onthuld door Le Soir en Knack bestaat…

De link tussen Antonio Panzeri en Marokko zou kunnen worden bevestigd – en we behouden ons het recht voor om te wachten op de ratificatie van de onderzoekers – door een reeks vertrouwelijke documenten uit Rabat. Deze documenten komen aan het licht door een onderzoek van de Belgische kranten Le Soir en Knack dat de relatie tussen het Europees Parlement en Marokko reconstrueert aan de hand van de documenten die zijn gepubliceerd door een Marokkaanse hacker met een Angelsaksische naam, Chris Coleman. Antonio Panzeri was minstens 11 jaar lang door Marokko gekozen om de belangen van Rabat binnen het Europees Parlement te verdedigen. Dit blijkt uit een correspondentie tussen de Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken en de ambassadeur van Rabat bij de Europese Unie, die in 2011 is verzonden en vanochtend is overgenomen door La Stampa. De brief verwijst naar een bezoek aan Tindouf door Antonio Panzeri. Tindouf is de Algerijnse stad waar de regering in ballingschap van de Sahrawi Arabische Democratische Republiek, ook wel Westelijke Sahara genoemd, zetelt. Het doel van het bezoek is belangrijk omdat het binnen de politieke belangen van Marokko valt: de controle behouden over de Westelijke Sahara, een regio die door Rabat wordt opgeëist.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *