Hoe zoete aardappelen te bakken

 

Leer hoe u zoete aardappelen in de oven bakt, dit is de beste manier om een ​​luchtige en zachte textuur te krijgen! Deze gids legt uit hoe je hele zoete aardappelen in folie wikkelt, hoe lang en op welke temperatuur ze moeten worden geroosterd. Bereid deze gezonde spuds voor op een maaltijd en gebruik ze in eindeloze gezinsvriendelijke recepten voor lunch of diner.

Zoete aardappelen zijn een absolute favoriet in ons huis.

Ze zijn een canvas voor een groot aantal smaakcombinaties!

En een van de beste manieren om deze zetmeelrijke groente te bereiden, is als een gebakken zoete aardappel.

Door ze in folie te wikkelen, zijn ze niet alleen gemakkelijk schoon te maken, maar het houdt ook de stoom vast voor zachte en luchtige aardappelen!

Bovendien is bakken veel beter dan het koken van een zoete aardappel oven als je wilt dat de natuurlijke zoetheid eruit komt.

Hoe zoete aardappelen in de oven te bakken?

Voordat we ingaan op het koken van zoete aardappelen in de oven, moeten we ze eerst klaarmaken.

SPOELEN, SCHROBBEN EN POKE

Aangezien deze wortelgroenten ondergronds worden gekweekt, moet je ervoor zorgen dat je ze grondig afspoelt en schrobt voordat je ze gaat bakken, vooral als je van plan bent de schil op te eten.

De huid heeft over het algemeen meer vezels dan alleen het vlees en geeft je een boost van extra voeding.

Prik na het spoelen en schrobben met een grote vork gaatjes in de zoete aardappel. Door deze stap kunnen ze overtollig vocht afgeven tijdens het bakken in de oven.

Het is optioneel, maar je kunt ook een beetje olie besprenkelen en wat zout en peper erover strooien als je de schil wilt eten.

Wikkel AARDAPPELEN IN FOLIE

Snijd stukjes aluminiumfolie die groot genoeg zijn om elke aardappel minstens twee keer in te wikkelen.

Rol vervolgens elke zoete aardappel in de aluminiumfolie.

Vouw de uiteinden van de folie om om de aardappel volledig af te sluiten.

Leg de ingepakte zoete aardappelen op een grote bakplaat.

BAKKEN IN OVEN

Bak zoete aardappelen in een oven van 400 ° F gedurende 45-60 minuten.

De beste temperatuur om zoete aardappelen in de oven te koken is 400 graden Fahrenheit. Deze temperatuur is heet genoeg om de aardappelen in minder dan een uur te koken, terwijl ze ook niet zo heet zijn dat ze verbranden.

Je kunt ze echter in een oven tussen 350 graden en tot 450 graden koken als je andere gerechten hebt die je tegelijkertijd kookt. Zorg er wel voor dat je de kooktijd dienovereenkomstig aanpast.

Grotere zoete aardappelen hebben minder dan 1 uur nodig om te koken, terwijl kleinere in slechts 40 minuten klaar kunnen zijn.

Om te testen of ze gaar zijn, steek je een vork of mes in het dikste deel van de aardappel om te zien of deze gaar is.

DIENT HET OP!

Als je ze eenmaal hebt gekookt, is het tijd om ze open te snijden, de binnenkant op te pluizen en te vullen met lekkere ingrediënten:

Voeg een eetlepel boter of knoflook kruidenboter toe.

Strooi er wat kaneel en bruine suiker over. (Dit is mijn favoriete manier!)

Meng een hartig kruidenmengsel met wat komijn, knoflookpoeder en paprika.

Let op: Alle soorten zoete aardappelen zijn verkrijgbaar bij Aardappelshop.

 

Related posts

Leave a Comment