Motorlampje controleren – wat betekent het als het aan is?

 

Het goede nieuws is dat het in bijna alle gevallen geen ernstig probleem is. En u zult waarschijnlijk in staat zijn om te komen waar u naartoe ging voordat het controlelampje ging branden. Het eerste dat u hoeft te doen, is alle andere meters te controleren, zoals de oliedrukmeter, temperatuurmeter en ampèremeter als uw voertuig hiermee is uitgerust.

Als een van hen buiten de specificaties valt, doe dat dan zodra het veilig is om te stoppen en te stoppen. En zet de Motor specs motor af en roep om hulp of wacht tot een politieagent je komt helpen. Als alle andere meters binnen de specificaties lijken te vallen en het voertuig op geen enkele andere manier defect is, kunt u doorgaan naar uw bestemming.

Dus waarvoor gaat het controlelampje branden, als ik kan blijven rijden, vraag je? Wat het controlelampje aangeeft, is dat de computersystemen in het voertuig hebben ontdekt dat een of meer van de meetwaarden die terugkomen van de sensoren die ze controleren, buiten de specificaties vallen. Wanneer de meetwaarden buiten de specificaties vallen, kan de computer de emissies niet goed regelen en schakelt hij zichzelf in een faalveilige modus.

Een faalveilige of limp-in-modus is ontworpen om u in staat te stellen terug te gaan naar waar u naartoe ging en het lampje gaat branden om u te laten weten dat u een grove vervuiler bent geworden, omdat uw emissiebeheersingssysteem niet goed functioneert. Dus ook al lijkt alles goed te werken, zelfs als het controlelampje brandt, is het dat niet. U creëert overmatige vervuiling en kost uzelf geld door extra brandstof te verspillen door in de limp-in of fail safe modus te rijden.

Er zijn duizenden codes die ervoor kunnen zorgen dat het controlelampje gaat branden. Alles van de tankdop die de laatste keer dat je hebt getankt los is gelaten, een defecte sensor of solenoïde. Het enige dat ze allemaal gemeen hebben, is dat ze andere systemen beïnvloeden terwijl ze aan staan ​​en tot andere problemen kunnen leiden als ze niet worden gecorrigeerd. Dus als u wordt verteld dat u zich geen zorgen hoeft te maken over het controlelampje of de servicemotor die binnenkort gaat branden omdat het slechts emissiecodes zijn, moet u professioneel advies inwinnen. Zo kost je jezelf op den duur niet meer geld.

Als u nog vragen of opmerkingen heeft, kunt u ons altijd bellen, en we zullen die vragen of zorgen behandelen


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *