Top interferentie voor centrale airconditioning

Zomerhitte kan zelfs de krachtigste airconditioningunits zwaar belasten. Hierdoor klagen veel huiseigenaren vaak dat airconditioning deurne hun huis niet zo comfortabel houden als ze zouden willen. Er zijn veel dingen die ervoor kunnen zorgen dat een HVAC-systeem minder efficiënt werkt dan zou moeten, waardoor het soms moeilijk is om het probleem te diagnosticeren. Voordat u iets nieuws installeert, begint u met enkele van deze vervelende maar belangrijke taken:

lekkende luchtleiding

Een van de belangrijkste oorzaken van slechte prestaties van verwarmings- en airconditioningsystemen zijn lekkende luchtkanalen. Kanalen lijken sterk op afvoerbuizen, behalve dat ze lucht door uw hele huis voeren. Overal lekt water, dus schade aan de leidingen kan direct worden gesignaleerd. Luchtkanalen daarentegen besluipen ons omdat lekkages niet snel opgemerkt worden. Telkens wanneer een kanaal lekt, verspilt u effectief gekoelde lucht naar de zolder of een andere ruimte. Om dit te voorkomen, moet het kanaal bij alle metaal-op-metaal- en metaal-op-flexverbindingen worden afgedicht. Om dit te doen, moet de isolatie worden teruggetrokken en moeten de voegen worden afgedicht met mastiek. Duct-tape werkt niet goed.

Te weinig of te veel koelmiddel

Een andere veelvoorkomende oorzaak van AC-degradatie is het vullen van koelmiddel. De meeste centrale luchtsystemen gebruiken een koelmiddel dat helpt bij het overbrengen van warmte tussen binnen en buiten. Uw specifieke systeem werkt het beste met een bepaalde hoeveelheid koelmiddel. Dat wil zeggen, met meer of minder koelmiddel zal het onder capaciteit werken. Dit kan de efficiëntie met wel 20-30% verminderen.

Verkeerd luchtfilter geïnstalleerd

Installeer altijd een geschikt luchtfilter. De meeste HVAC-systemen zijn ontworpen om goedkope glasvezelluchtfilters te gebruiken om de lucht die het systeem binnenkomt te filteren, maar ze zijn niet altijd de beste keuze voor de klus. Om dit tegen te gaan, kopen veel mensen zeer efficiënte luchtfilters die veel beter zijn in het schoner houden van de lucht in huis. Het probleem hiermee is dat deze filters soms de luchtstroom verminderen. Dit kan de effectiviteit van het hele systeem verminderen. Kies een filter dat ongewenste deeltjes eruit filtert en voldoende luchtstroom doorlaat.

onvoldoende retourleiding

Retourkanalen zijn absoluut essentieel voor de goede werking van uw HVAC-systeem. Veel systemen hebben echter maar één retour ergens in het midden van het huis. Elke ruimte wordt voorzien van een eigen geregelde luchtbron, maar alle lucht moet zijn weg terug vinden naar deze centrale plek om weer af te koelen. Telkens als ik de deur sluit, is de ruimte tussen de vloer en de deur altijd niet voldoende om de lucht terug te laten keren naar de ventilatieopening. Hierdoor worden sommige kamers warm en sommige kamers koud. Een oplossing is om verwarmings- en luchtaannemers extra retouren te laten installeren om het koelsysteem in balans te houden.

Related posts

Leave a Comment