Verlaag het brandstofverbruik van uw auto – tips om brandstof te besparen!

 

Met de huidige stijgende brandstofprijzen kan het vinden van manieren om het brandstofverbruik van uw voertuig te verminderen een enorme boost zijn voor uw budget, vooral als u veel onderweg bent. Goed auto-onderhoud en een paar aanpassingen aan uw rijstijl kunnen u honderden dollars besparen op brandstofrekeningen. De sleutels tot zuinig rijden liggen in uw handen.

Autoservice – Motorcontrole

Wist u dat het niet regelmatig onderhouden van uw motor het verbruik van je auto berekenen van uw voertuig met wel 50% kan verhogen? Automatische controles zijn essentieel om uw motor soepel te laten lopen. Als enkele van de op de motor aangesloten componenten uitvallen, kan de motor uitvallen en veel (dure) schade aanrichten. Alleen al het vervangen van vervuilde bougies kan het brandstofverbruik met 5% verminderen!

Controleer het luchtfilter

Het luchtfilter is een filter dat voorkomt dat stof de motor beschadigt. Ze hebben de neiging om na verloop van tijd te verstoppen, wat het brandstofverbruik van de motor verlaagt. Door ze te vervangen kan het brandstofverbruik tot 10% worden verminderd en tegelijkertijd de motor worden beschermd.

rijden in een hogere versnelling

Door in een lagere versnelling te rijden verbruikt de motor meer brandstof dan hij nodig heeft. U kunt uw auto in een hogere versnelling zetten wanneer de omstandigheden dit toelaten. Wanneer u in de juiste versnelling rijdt, loopt uw motor efficiënter en verbruikt hij minder brandstof. Wanneer de auto vaart krijgt, laat u het gaspedaal los.

zet de airconditioner lager

Airconditioning is soms onvermijdelijk, vooral op warme zonnige dagen, maar verhoogt het brandstofverbruik. Het brandstofverbruik stijgt met maximaal 8% wanneer AC is ingeschakeld, vooral bij oudere voertuigen. Gebruik in plaats daarvan een ventilatiesysteem als het niet te warm is, of rol je autoruiten naar beneden als je niet te snel rijdt. Het is onwenselijk om de ramen met hogere snelheden naar beneden te laten rollen.

Vermijd snel rijden

Hoe hoger de rijsnelheid, hoe hoger de luchtweerstand van het voertuig, waardoor meer brandstof van de motor wordt verbruikt. 110 km/u rijden betekent 30% meer brandstof verbruiken dan 80 km/u rijden. De statistieken zijn duidelijk. Houd waar mogelijk uw voet van het gaspedaal.

banden op spanning houden

Slechts 0,1 psi lagere bandenspanning verhoogt het brandstofverbruik met 3%. Pomp uw banden minstens één keer per week op. Maak er een gewoonte van om bijvoorbeeld de benzinetank te vullen.

Laat uw auto niet stationair draaien.

Als u vastzit in het verkeer of wacht tot iemand anders boodschappen doet, laat de motor van uw auto dan niet onnodig draaien.

Correct oliegebruik

Raadpleeg de handleiding van de fabrikant om de juiste olieviscositeit voor uw motor te vinden. Het wordt aanbevolen om deze elke 5000-8000 km te vervangen.

draag geen overmatig gewicht

Voor elke extra 45 kg gewicht stijgt het brandstofverbruik met 1-2%. Vervoer geen onnodige voorwerpen in het voertuig die het voertuig alleen maar zwaarder maken.

doe het raam dicht

De wind die door het open raam waait, remt de auto af. Ter compensatie trapt u waarschijnlijk het gaspedaal in zonder het te beseffen. Probeer in plaats van de ramen te openen het ventilatiesysteem van het voertuig te gebruiken.

Pas deze tips vandaag nog toe en zie het verschil in het brandstofverbruik van uw auto. Slim rijden en regelmatig preventief voertuigonderhoud kunnen uw brandstofrekening verlagen en u geld besparen op dure autoreparaties. Vergeet niet veilig te rijden.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *