Voordelen van een dedicated server

Veel websites worden gehost op een gedeelde webhostingserver. De belangrijkste reden zijn de kosten. Een shared webhosting server kost veel minder dan een dedicated server. Het aantal sites op een gedeelde webhostingserver kan variëren van 1500 tot 2000 sites. Het aantal sites op de gedeelde webhostingserver varieert vanwege de beschikbaarheid van schijfruimte, toegestane bandbreedte per site en algehele snelheid. Hoewel shared webhosting betrouwbaar is en minimale problemen heeft, zijn er voordelen om uw site(s) op een dedicated server te hosten.

Met een dedicated server voor uw webhosting kunt u een server hebben die uitsluitend is toegewijd aan uw site(s). Bovendien geeft een dedicated server u volledige bevoegdheid om uw server te controleren en te beheren. Wanneer en als u kiest voor een dedicated server voor uw webhosting, moet u een goed begrip hebben van dedicated servers. Hoewel de meeste dedicated server webhosting providers technische ondersteuning bieden, zult u het een stuk gemakkelijker vinden als u de technische expertise heeft om de server zelf te beheren. Als u echter merkt dat u uw server niet zelf kunt beheren, kies dan voor managed dedicated server hosting. Deze optie is speciaal voor degenen die dedicated webhosting willen hebben, maar niet over de vereiste expertise beschikken om het te beheren. Met deze dienst kunt u een volledige server laten beheren door een gespecialiseerd hostingbedrijf. De kosten van een beheerde dedicated server zijn vrij duur. Daarom, als u denkt dat u uw websiteserver zelf kunt runnen en beheren, moet u kiezen voor een onbeheerde dedicated server webhosting in plaats van een beheerde dedicated server.

U moet een dedicated server webhosting overwegen wanneer u merkt dat het verkeer naar uw site aanzienlijk is toegenomen en dat het laden van uw site te lang duurt. Een analyse van het verkeer naar uw site zal u vertellen of u naar een dedicated server moet gaan. Het belangrijkste om te begrijpen is dat wanneer er veel gebruikers tegelijkertijd aan uw website werken, u uw gedeelde webhosting moet vervangen door een dedicated server webhosting.

Aangezien een dedicated server webhosting zijn server niet deelt met andere websites (zoals gedeelde webhosting), zult u merken dat u veel meer controle heeft over de werking van uw server en de bandbreedte ervan. Een van de voordelige kenmerken van dedicated server webhosting is dat het ook op afstand kan worden geconfigureerd en bediend. Het enige obstakel zijn de kosten. U moet veel meer betalen voor uw dedicated server webhosting in vergelijking met uw gedeelde webhosting. Desalniettemin compenseren de faciliteiten de kosten ruimschoots.

Wanneer u een webhostingprovider voor een dedicated server kiest, moet u er rekening mee houden dat deze u een goede netwerkstabiliteit, betrouwbare werking en het bedieningsgemak van geavanceerde applicaties moet bieden. Een dedicated server webhosting provider kan de perfecte oplossing zijn voor iedereen die zijn online aanwezigheid serieus neemt.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *